«Батьківщина» та «Антикорупційний рух» об’єдналися, щоб будувати нову країну

Команда Юлії Тимошенко та ГО «Антикорупційний рух» Валентина Наливайченка об’єдналися та оголосили про ініціативу створення Громадської Національної Асамблеї для розробки нової Конституції України, спрямованої на закладення нової основи національного розвитку держави.

«Ми сьогодні стаємо однією командою і закликаємо всіх професійних правознавців, політиків, які не втратили честь, моральних авторитетів нації відкласти в сторону всі попередні розбіжності та об’єднатися в Громадську національну асамблею добровільно для розробки нової Конституції України», – заявила лідер партії «Батьківщина». За її словами, після розробки проекту нової Конституції його потрібно негайно винести на всенародне обговорення: «Наступний крок – потрібно всіма українськими та міжнародними зусиллями добитися негайного проведення позачергових парламентських виборів одночасно з проведенням референдуму по всенародному схваленню нової Конституції України».

«Позиція голови «Антикорупційного руху» зрозуміла, фундаментальна, чесна. Він не пішов ні на які вибори, він очолив громадський рух і хоче добитися, щоб до суду були доведені хоча б ті матеріали, які він зібрав особисто з власною командою, і щоб винні за мільярдні корупційні оборудки були притягнуті до відповідальності. Ми хочемо йому в цьому допомогти, і він саме так бачить разом із командою нашу спільну стратегію»,- зазначила політик.

Зі свого боку В.Наливайченко заявив, що «Батьківщина» є тією політичною силою, вона «ніколи не була задіяна в корупції», що її фракція в парламенті – це «бійці, які ніколи не зраджували», а Юлія Тимошенко – сильний політичний діяч, «яка з відкритим обличчям пішла в бій з режимом Януковича, не втекла з країни, не змінила громадянство, а прийняла бій тут, на нашій землі». Він закликав усіх, хто здатний боротися за Україну, об’єднуватися разом з «Батьківщиною» та «Антикорупційним рухом».

«Ми будемо по всій Україні. Ми до кожного приїдемо з конкретною роботою, з конкретними акціями, з конкретними вимогами. З кожним активістом, який є з нами. Команда Юлії Володимирівни, яка є в парламенті, – це ті бійці, які дійсно не зраджували. І ми, громадянське суспільство, віримо, що з ними разом можна боротися за країну!» – підсумував Валентин Наливайченко. Про це йшлося під час виступу двох лідерів в Києві в Українському домі.