На Тячівщині за виготовлення документів вимагали 350 доларів хабара

Працівниця тячівського рацсу вимагала додаткової неправомірної платні за виготовлення документів.

Днями до правоохоронців Тячівщини звернулася місцева мешканка. Жінка повідомила, що працівниця рацсу вимагає від неї 350 доларів (9 тис. 500грн.) за прискорення оформлення низки документів.

Спершу тячівка сплатила офіційні кошти за послуги місцевого рацсу. Але потім дізналася, що документи будуть готові лише через півроку. Коли жінка запитала, чи можна зробити все швидше, чиновниця натякнула, що «пришвидшитися» їй допомогли б додаткові неофіційні внески, а саме 350 доларів у кишеню.

Закарпатка не повелася на забаганку посадовця – і написала заяву в поліцію. Відтак, сьогодні працівниками Тячівського відділу поліції за процесуальним керівництвом Тячівської прокуратури на одержанні неправомірної винагороди було затримано спеціаліста відділу державної реєстрації актів цивільного стану Тячівського району. Під час обшуку в держслужбовця вилучили бажану ним суму.

За даним фактом закарпатська поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Вирішується питання про затримання та обрання міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області