Ужгородському хлопчику-інваліду прокуратура через суд вимагає спеціальну парту

За втручання Ужгородської місцевої прокуратури мама хлопчика-інваліда нарешті дістала направлення на отримання технічного засобу реабілітації «стійка-парта».

Заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Олеся Шерстяних повідомила, що торік до прокуратури звернулася мати дитини-інваліда з приводу неотримання направлення на безкоштовне забезпечення технічним засобом реабілітації «стійка-парта» для свого малолітнього сина-інваліда. Жінка просила вжити заходи прокурорського реагування.

Як встановлено прокуратурою, 5-річний хлопчик внаслідок вродженого органічного ураження нервової системи потребує спеціальних засобів для пересування та догляду.

Упродовж всього 2015 року мама хлопчика неодноразово письмово зверталася до Управління праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради з проханням надати направлення на отримання технічного засобу реабілітації «стійка-парта», згідно з індивідуальною програми реабілітації інвалідів. Не отримавши цього, мати змушена була звернутися у прокуратуру для захисту законних інтересів її малолітнього сина-інваліда. Прокуратурою негайно було заявлено з цього приводу адміністративний позов до суду.

Джерело: прес-служба прокуратури Закарпатської області