Студент коледжу УжНУ став призером МАН України

19 лютого на історичному факультеті провели ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

Серед учасників у секції «Історія України» гідно продемонстрував свої знання обдарований студент I курсу напрямку «Право» природничо-гуманітарного коледжу Олег Росул.

Під керівництвом викладача історії Жанетти Собов студент виконав науково-дослідну роботу на тему «Вплив зовнішніх факторів на проголошення незалежності Карпатської України: історична закономірність чи політична гра європейських держав?».

Олег захищав роботу, акцентуючи увагу на актуальності теми дослідження та проводячи паралелі з сучасністю. Хлопець довів, що досвід Карпатської України є дуже цінним у наш час, коли Україна потерпає від воєнної російської агресії.

У результаті за виконану контрольну роботу з історії України та захист наукового дослідження Олег Росул став призером конкурсу й отримав диплом ІІ ступеня.

«Я давно планував взяти участь у цьому конкурсі, але не уявляв, що це буде настільки важко. Вважаю, ця наукова робота є першим етапом на шляху вивчення мною міжнародних відносин на формування народів та держав. Надалі планую спроектувати цю проблематику на сучасність, ідеться, зокрема, про два регіони України – Крим та Донбас, які потерпають від агресії. Разом із науковою роботою я готувався до контрольної, що, за умовами конкурсу, мала бути написана учасниками. Це було доволі складно, адже на першому курсі я не вивчаю курс історії України за 10-й клас.

Усі учасники конкурсу були гідними поваги та здорової конкуренції. Призове місце, яке я посів, – не тільки моя заслуга, а й усіх, хто мені допомагав та підтримував, зокрема мого наукового керівника Жанетти Вікторівни. Чому я став призером з історії, хоча вчуся на спеціальності «Право»? Все дуже просто. Історія – це мій фаховий предмет, складав з нього іспит під час вступу до коледжу. Я переконаний, що, хто не знає історії своєї країни, той не зможе змінити її на краще. Закликаю абсолютно кожного: єднаймося і творімо країну самотужки без жодних надій на зовнішню допомогу», – прокоментував Олег.