Безвізовий режим з ЄС – під великим сумнівом

Україна показала значно гіршу динаміку проведення реформ, ніж Грузія. Тому залишається дуже невелика вірогідність того, що до кінця року Україна отримає лібералізацію візового режиму з Європою. Таку думку в коментарі висловив директор Міжнародного Центру Реформ Олександр Носаль.

“Точно влітку цього (запровадження безвізового режиму з ЄС – прим.авт) не буде. Є великі сумніви, що це буде наприкінці року”, – сказав він.

Олександр Носаль наголосив, що окремий розгляд для України та Грузії питання про введення безвізового режиму з ЄС є “поганим сигналом”.

“Ще рік тому експерти оцінювали наші шанси значно краще за грузинські. Ми отримаємо цей режим значно пізніше за Грузію”, – наголосив експерт.

Серед основних проблем керівник Міжнародного Центру Реформ назвав відтермінування запровадження електронного декларування, провал реформи прокуратури та відсутність реальної боротьби з корупцією.

“Старим кадрам вдалося вихолостити саму суть прокурорської реформи. Жодна нова людина не з системи не прийшла… Реально потрібно боротися з корупцією”, – наголосив Олександр Носаль.

Інформаційне агенство “Правда”