Міністр освіти розповів про міжнародний скандал за участю екс-ректора УжНУ

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт розповів по спроби керівників навчальних закладів, в тому числі й Ужгородського національного університету, повернутися на посади. Про це він говорив на прес-конференції на тему «Боротьба з корупцією в освіті: найважливіші приклади».

Міністр зазначив: «В Ужгороді, так само, якщо мова йде про Національний авіаційний університет, що попереднє керівництво намагається туди повернутися через суди, в Черкасах Тамара Качала намагається повернутися, і так само в Ужгороді попередній ректор Ужгородського національного університету, це найсильніший закарпатський університет, Федір Ващук… Тобто якщо сказати які порушення там робилися, то краще сказати, які порушення там не робилися, – він також цілком цинічно намагається поновитися через суд, хоча його ми звільняли за його особистою заявою, тому що були вимоги студентів під час революції, він написав заяву.

Він намагається повернутися, і там така найбільш справа кричуща, про яку ми можемо сказати, і вона доведена, що цей факт був – він видавав двом університетам в Чехії липові дипломи Ужгородського університету, вірніше, не видавав, а продавав. Скандал виник на рівні уряду Чехії, і один університет в Празі і Пльзені, висловлювалися претензії нам. Тобто це липові дипломи, насправді це не дипломи Ужгородського державного університету, вони не були внесені в ЄДЕБО, це продаж липових дипломів. Порушень я можу наводити дуже багато, це також Федір Ващук. Ці люди нічого не бояться і вони вважають, що знову прийшов їхній час і вони можуть повернутися», – сказав Квіт.

Джерело: Медіацентр УжНУ