В Ужгородський аеропорт вкладуть понад 50 мільйонів гривень

На розгляд депутатів Закарпатської обласної ради вноситься проект рішення про внесення змін до Програми підвищення ефективності функціонування Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Ужгород» на 2013-2016 роки.

Нагадаємо, що за рішенням засідання комісії щодо сертифікації, реєстрації аеродромів та визначення придатності до експлуатації злітно-посадкових майданчиків Державної авіаційної служби України від 11 лютого 2016 року, було призупинено сертифікат з авіаційної безпеки та, відповідно, сертифікат аеродрому з 15 лютого 2016 року. Зазначене рішення комісії ґрунтувалося на результатах проведеного 28 січня 2016 року співробітниками Державіаслужби та управління Служби безпеки України в Закарпатській області ситуаційного експерименту з реальності загроз авіаційній безпеці аеропорту.

За словами очільника облради Михайла Рівіса, для відновлення значної частини аеропортової інфраструктури аеродрому обласна адміністрація спільно з ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» розробили та подали на конкурсний відбір інвестиційних програм, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році.

У 2015 році за кошти обласного бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію. Обсяг коштів, необхідних для реалізації І-ої черги становить понад 47 млн.грн, з яких з державного фонду регіонального розвитку – 42,4 млн.грн та співфінансування з обласного бюджету – 4,7 млн.грн.

– Впевнений, що ці заходи усунуть недоліки, які призвели до зазначеного рішення комісії та, відповідно, до заборони виконання регулярних авіарейсів з аеропорту за маршрутом: Ужгород – Київ – Ужгород, та створять умови для підвищення рівня безпеки авіаперевезень і сертифікаційної придатності інфраструктури аеродрому. Фінансова і правова підтримка з боку обласної влади збереже єдиний гірський аеропорт в Україні, – резюмував керівник крайового парламенту.

Нагадаємо, що Ужгородський аеропорт потрапив в державну програму відновлення 17 аеропортів в Україні.

Прес-служба Закарпатської облради