Закарпатські лісники власними силами ремонтували мости і дороги

Проливні дощі, що пройшли 20-22 листопада 2015 року, призвели до повені, яка нанесла значні пошкодження лісовій дорожній мережі ДП «Брустурянське лісомисливське господарство». Призупинився доступ до основних лісових ресурсів Кедринського, Плайського, Турбатського та Лопухівського лісництв.

У лісфонді підприємства було повністю зруйновано 9 мостів, частково зруйновано 8 мостів та лісових доріг, довжиною 11 км. Колектив усвідомив, що такий стан справ паралізував би роботу підприємства, а це за собою привело б до несвоєчасної виплати зарплат та платежів всіх рівнів. Саме тому, завдяки чіткій організації робіт керівництвом лісництв, зокрема, та лісгоспу, у цілому, а також мобілізації спільних зусиль лісової охорони, лісорубів, дорожньої служби у найкоротші терміни протягом двох тижнів було відновлено дорожню мережу для доступу до основних лісових масивів.

Як наслідок, в підприємстві не було допущено зриву виплати зарплат, своєчасно за 2015 рік проведено повернення всіх платежів, успішно виконано показники господарської діяльності підприємства. Хоча план будівництва нових доріг виконано частково: з запланованих 7км – прокладено 6 км. Ще один кілометр лісового шляху буде зведено цьогоріч.

Однак досі не відновлено лісові дороги в урочищах Гропинець, Бистрик Кедринського лісництва та урочищі Бертяник Плайського лісництва, де наразі не здійснюється лісозаготівля. Тож провести відновлювальні роботи на цих об’єктах заплановано вже влітку.