На закарпатських річках чатуватимуть рибні патрулі

Заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін сьогодні, 9 березня, зустрівся з першим заступником голови Держрибагенства України Павлом Гвозденком, який відвідав Закарпаття з робочим візитом. Посадовці обговорили питання налагодження співпраці та взаємодії у сфері рибного господарства, зокрема реформування органів рибоохорони.

Ліквідація нинішніх територіальних управлінь Держрибагенства розпочалася ще восени минулого року. Замість них найближчим часом створять новий рибний патруль. Співробітників набиратимуть за прозорим та відкритим кадровим конкурсом, вони пройдуть сучасне навчання та атестацію.

«Зараз триває конкурс, під час якого обираються нові керівники та заступники територіальних управлінь Держрибагенства, прийом документів вже завершився. На посаду керівника закарпатського підрозділу претендують двоє. Після проходження спецперевірки та затвердження керівників на посадах відбудуться конкурси на місцях, де набиратимуть співробітників у новий рибний патруль. Вони пройдуть відповідне навчання, спецпідготовку тощо, тобто стара структура повністю ліквідується», – повідомив Павло Гвозденко.

Оновлення роботи управлінь рибоохорони для Закарпаття дуже важливе, – наголосив Віктор Мікулін. «Нині корупційна складова значна у цій сфері, деякі представники рибоохорони не виконують належно свою функцію. В краї понад 600 водних об’єктів, наші річки несуть води у західні країни. Закарпатські інспектори часто замішані у корупційних схемах не тільки при вилові риби, але й добуванні піску та річкового гравію. А це для Закарпаття дуже велика проблема й не тільки з огляду на паводкову ситуацію», – наголосив заступник голови ОДА. Віктор Мікулін висловив сподівання, що завдяки повному оновленню рибного господарства корупційну складову в ній вдасться звести до мінімуму.

Під час зустрічі посадовці обговорили також можливості врегулювання ситуації, пов’язаної з виселенням територіального управління Закарпаттярибоохорони з орендованих приміщень, де вони розташовані у м. Виноградів. Віктор Мікулін пообіцяв вивчити та вирішити це питання, а також розглянути можливість перенесення місця розташування управління ближче до обласного центру.

Джерело: прес-служба Закарпатської ОДА