В ужгородських поліцейських – проблеми з прокуратурою

Ужгородською місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань стосовно службових осіб сектору в складі відділу Ужгородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, що відповідає за забезпечення безпеки дорожнього руху, за фактом умисного невиконання постанов судів, що набрали законної сили, вчинені службовими особами (ч. 2 ст. 382 КК України).

Прокуратурою встановлено, що службовими особами сектору в складі відділу Ужгородського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Закарпатській області (Відділення ДАІ з обслуговування Ужгородського району та м. Чоп УМВС України в Закарпатській області) умисно, регулярно не виконуються рішення апеляційного суду Закарпатської області та Перечинського районного суду, які набрали законної сили та є обов’язковими до виконання, щодо повернення протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП, з доданими до нього матеріалами для належного оформлення згідно вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Незважаючи на численні рішення судів, якими протокол про адміністративне правопорушення та додані матеріали поверталися для належного оформлення, службовими особами сектору в складі відділу Ужгородського відділу поліції Головного управління Національної не було виконано вимоги вищевказаних рішень судів та щоразу повторно направлялися матеріали на розгляд Перечинського районного суду Закарпатської області, що у свою чергу унеможливлює об’єктивний розгляд справи про адміністративне правопорушення по суті.

Як додав заступник керівника Ужгородської місцевої прокуратури Михайло Пантьо, санкція вказаної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області