Словацька редакція закарпатської обласної телерадіокомпанії відзначила двадцятиріччя

20 років діяльності відсвяткувала редакція програм словацькою мовою філії Національної телекомпанії України «Закарпатська регіональна дирекція».
З цієї нагоди напередодні, 11 березня, у Центрі словацької культури в Ужгороді відбулися урочистості. Захід під назвою «Святкова академія» організувала ГО Обласна культурно-освітня організація «Матіца словенска» в Україні.

Поважним гостям та всім присутнім представили історію створення словацької редакції та її нинішню роботу. За сумлінну працю, активну діяльність з пропаганди та збереження мови, історії, культури, примноження традицій словаків Закарпаття Почесними грамотами обласної державної адміністрації нагородили чотирьох редакторів філії Національної телекомпанії України «Закарпатська регіональна дирекція».

Редакція теле- та радіопрограм словацькою мовою була створена з ініціативи обласної культурно-освітньої організації «Матіца словенска» на Закарпатті у січні 1996 року. Нині редакція програм словацькою мовою Закарпатської філії НТКУ готує телевізійні програми, які виходять в ефір тричі на тиждень по вівторках, четвергах та п’ятницях.

Програми висвітлюють життя і проблеми словацької національної меншини на Закарпатті та найцікавіші події на Україні та у Словаччині.

Радіопрограма «Словацький калейдоскоп» транслюється щоп’ятниці на Радіо TИСA FM , а програма “Новини. Відпочинок. Розваги” на хвилях того ж радіо по понеділках. Всі передачі на словацькій мові нині готують четверо редакторів.

http://www.carpathia.gov.ua