У Хусті співали стрілецькі пісні

У Хусті 11-13 березня проходив VIІ Відкритий фестиваль-конкурс стрілецької пісні «Красне поле».

Цьогорічний фестиваль захід зібрав на сцені Хустського РБК чотири десятки колективів та індивідуальних виконавців із дев’яти областей України, зокрема, з Київської, Львівської, Запорізької, Хмельницької, Волинської, Чернівецької, Івано-Франківської, Сумської та Закарпатської. Пройшла мистецька атракція проходила у рамках святкування 77-ї річниці Карпатської України.

Спеціальними гостями фестивалю стала чоловіча хорова капела «Дзвін» Бурштинської ТЕС Івано-Франківської області – володарі минулорічного гран-прі. А оцінювало майстерність виконавців у трьох номінаціях: хорові колективи вокальні ансамблі та солісти-вокалісти, дуети, тріо, квартети компетентне журі у складі професора Київського національного університету культури і мистецтв, заслуженого працівника культури України Петра Андрійчука, в.о. начальника управління культури Закарпатської ОДА Івана Канюки, заслуженого працівника культури України Наталії Петій-Потапчук, заслуженого діяча мистецтв України Степана Галябарди, заслуженого діяча естрадного мистецтва України Ігоря Білика та інших.

– У цьому році учасники показали надзвичайно високий виконавський рівень, – зазначив голова журі Петро Андрійчук. – Були між конкурсантами і такі, що постійно приїжджають на «Красне поле» і відрадно, що з року в рік вони виступають все краще. Нові ж колективи поставилися до заходу також із великою відповідальністю, що не може не тішити. Також позитивно, що фестиваль переростає рамки «відкритого» і стає всеукраїнським, адже географія учасників дуже широка.

Головна нагорода – гран-прі VIІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні «Красне поле» дісталося народному аматорському чоловічому вокальному ансамблю «Посульські козаки» Пустовійтівського сільського будинку культури.

Марина Алдон,  «Карпатський об’єктив»