Депутати Закарпатської облради розділили залишки обласного бюджету

У понеділок, 14 березня, під головуванням Василя Кошелі відбулося засідання комісії з питань бюджету Закарпатської облради, на якому визначено 5 пріоритетних питань, що вноситимуться на розгляд сесії. Зокрема, про Регламент обласної ради, Положення про профільні комісії, про президію, Програму розвитку рослинництва та тваринництва, про внесення змін про розподіл вільних залишків у крайовій скарбниці.

Як поінформував присутніх перший заступник голови облради Йосип Борто, проект Регламенту, узгоджений профільною комісією, вже розміщений на сайті облради і готовий до розгляду на черговому пленарному засіданні сесії. Щодо Положення про профільні комісії, то, на думку багатьох депутатів, їх кількість потрібно збільшити.

Олександр Ледида, як досвідчений керівник краю, зауважив, що департамент фінансів ОДА – суто статистичне відомство, тому за реалізацію заходів Програм та використання коштів слід залучати розпорядників коштів та зобов’язати їх звітуватися щокварталу. Він також ініціював звернення обласної ради до вищого керівництва держави про те, аби при розподілі фінансових ресурсів «не обходили» Закарпаття. Та – до народних депутатів, які представляють у парламенті наш край, нарешті об’єднати зусилля заради добробуту людей та розвитку області.

Як доповів головний фінансист краю, залишок коштів обласного бюджету становить всього 42,4 млн грн. та спеціального фонду – майже 18 млн грн. Після жвавого обговорення бюджетна комісія розподілила залишкові кошти на важливі потреби життєзабезпечення краю.

– При такому незначному залишку коштів Закарпаттю буде важко вирішити найгостріші проблеми. Проте сподіваємося, що Президент України таки підпише надважливі Закони, які врегулюють питання фінансування ПТНЗ, дитячого харчування, пільгового перевезення, що зніме і навантаження на бюджет краю та соціальну напругу, – резюмував голова облради Михайло Рівіс.

Джерело: прес-служба Закарпатської облради