Голова ОДА перейменував сім мукачівських вулиць

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль підписав третє розпорядження про перейменування вулиць у рамках Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки».

Згідно з документом, вулицю Боженка в місті Мукачево Закарпатської області перейменовано на вулицю Олександра Бабича (майор, заступник командира батальйону 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у листопаді 2014 року внаслідок мінометного обстрілу біля Дебальцева. Похований у Мукачеві).

Вулицю Жовтневу в Мукачеві перейменовано на вулицю Олексія Гуртова (майор, командир батальйону 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у лютому 2015 року в бою поблизу Дебальцева. Похований у Мукачеві).

Вулицю Котовського в Мукачеві – на вулицю Дениса Кисельова (капітан, заступник начальника штабу 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у лютому 2015 року біля Дебальцева. Похований у Мукачеві).

Вулицю Петровського в Мукачеві – на вулицю Олександра Павлюка (старший прапорщик 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у лютому 2015 року внаслідок артилерійського обстрілу в Станиці Луганській. Похований у Мукачеві).

Вулицю Тельмана в Мукачеві – на вулицю Павла Стеця (головний сержант 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у листопаді 2014 року внаслідок мінометного обстрілу біля Дебальцева. Похований у Мукачеві).

Вулицю В’ятську в Мукачеві – на вулицю Сергія Вербицького (прапорщик 128-ї гірсько-піхотної бригади. Загинув у січні 2015 року внаслідок поранення біля Дебальцева. Похований у Мукачеві).

Вулицю Колгоспну в Мукачеві – на вулицю Роберта Кіса (солдат Чопського прикордонного загону. Загинув у жовтні 2014 року в бою біля Волновахи. Похований у Мукачеві).
– Внаслідок бойових дій на Донбасі загинуло восьмеро мешканців Мукачева, – коментує своє розпорядження Г.Москаль. – Це справжні патріоти, які боронили незалежність і територіальну цілісність України. Незважаючи на те, що в місті по сьогодні є багато топонімів із «радянськими» назвами, які не мають жодного відношення до Мукачева чи Закарпаття, міською радою на честь загиблих перейменовано лише одну вулицю – Вільгельма Штолцеля (колишня Бакуніна). Однак на увічнення пам’яті заслуговують усі герої, які віддали за Україну свої життя.

Джерело: прес-служба Закарпатської ОДА