У Мукачеві вчитимуть надавати психологічну допомогу військовим

14 березня, у Мукачеві розпочався дводенний тренінг на тему “Попередження посттравматичного стресового розладу”, який проводитимуть народний депутат України Ольга Богомолець та відомий американський психолог, бізнес-тренер, ветеран війни у В’єтнамі Френк П’юселік. Головна тема, яка обговорювалась на тренінгу – післявоєнний моральний стан військових.

Окрім поліцейських, із закордонним гостем також могли поспілкуватися бійці АТО, волонтери, громадські активісти та психологи.

«Наше завдання – створити єдину систему кваліфікованих тренерів-психологів, які поверталися у свої області і там поширювали знання далі — тренуючи соціальних працівників та людей, котрі безпосередньо контактують з пораненими бійцями та сім’ями загиблих героїв. Також ми прагнемо надати новим поліцейським знання, як правильно поводитися у ситуації, коли учасником конфлікту є ветеран АТО», — зазначила Ольга Богомолець.

Повертаючись додому зі Сходу України, військові не можуть впоратися із пережитими жахами війни і влитись у мирне життя. Як допомогти таким військовим, розповів американський психолог та навів кілька порад поліцейським.

Основним завданням тренінгу є підготовка фахівців, які зможуть якісно працювати з людьми, що пережили військові події та зазнали стресу або психологічних травм внаслідок військового конфлікту на Сході України.

Джерело: Відділ комунікацій ГУНП в Закарпатській області