Закарпатці вшанували пам’ять героїв Карпатської України

На території меморіального комплексу «Красне поле» відбувся мітинг присвячений 77-й річниці проголошення незалежності Карпатської України.
Участь у заході біля Пам’ятного Хреста, встановленого на честь загиблих Карпатських січовиків взяли керівники краю – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс.

Дійство розпочалося Державним Гімном України та військовим салютом. Присутні вшанували пам’ять полеглих тут героїв хвилиною мовчання.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, звертаючись до присутніх наголосив, Красне Поле – святе місце для всіх українців, адже символізує незламність сили духу молодих патріотів у боротьбі з агресором.

«Сьогодні своєрідним «Красним Полем» став схід країни. Там закарпатці з честю продовжують славу оборонців Карпатської України. Вони захищають державу нині від російського агресора та доморощених сепаратистів. Впевнений, що в цій війні ми переможемо, бо, на відміну від 1939 року, маємо потужні Збройні Сили та власну державу, в якій живуть справжні патріоти. А подвиг Карпатських січовиків навіки залишиться в пам’яті нашого народу, як символ героїчної боротьби, мужності та самопожертви», – сказав він.

Керівництво області, міські голови, керівники районних влад, правоохоронних органів, представники політичних та громадських об’єднань, пересічні громадяни, які прийшли вшанувати річницю Карпатської України, поклали квіти до підніжжя Пам’ятного Хреста. Представники різних конфесій провели екуменічну панахиду за загиблими Карпатськими січовиками.

Прес-служба Закарпатської ОДА