Школярі безкоштовно їздитимуть за учнівськими квитками

Учнівські квитки, щоб ужгородські школярі могли без оплати їздити автобусами, виготовляють у кожному навчальному закладі.

В той час, як навантаження за проїзд дітей поклали на дорослих ужгородців з 15 березня, коли будуть виготовлені учнівські квитки, які і показуватимуть право на безкоштовний проїзд дітей – невідомо.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак пояснив: щоб дитина якомога швидше отримала квиток, батькам потрібно лише подати в заклад, де вона вчиться, фотографію учня розміром 3х4.

“Єдиної форми, яким повинен бути цей квиток немає, лише визначена на нараді фахівців, рекомендована міською владою і ця форма надана кожній школі для використання.

Централізовано бланки таких квитків не виготовляються – кожна школа забезпечує своїх учнів безкоштовно. Чимало школярів, особливо ті, хто їздить на спортивні змагання, предметні олімпіади тощо, користуються пільгами на міжміські перевезення і вже мають учнівські квитки, вони можуть їх використовувати і для автобусів у місті. Всім іншим дітям документ зроблять у кожній школі”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином у місті діятимуть два десятки документів різних зразків, які підтверджуватимуть право на проїзд. Міська рада запевняє, що поки триває робота з виготовлення учнівських квитків, із перевізниками досягнуто домовленості, що водії повинні безперешкодно перевозити дітей шкільного віку. Проте, як показує практика, діти без проблем їздять громадським транспортом, якщо вони учні молодшої та середньої школи, старшокласників часто ставлять під сумнів, приймаючи їх за студентів ПТУ чи УжНУ.

Ужгородська міська рада