Від початку року Закарпаття відвідали 42 тисячі туристів

Показники фінансово-господарської діяльності туристично-рекреаційних, санаторно-курортних та готельних закладів Закарпаття за січень-лютий у порівнянні з аналогічним періодом минулого зросли на третину.

«Загальний ріст по кількості туристів склав 35%, а в абсолютних показниках в загальному кількість туристів становила понад 42 тисячі осіб, без даних по місту Ужгород», – повідомив начальник управління туризму та курортів Закарпатської ОДА Денис Ман.

Найбільшу кількість туристів прийняв Рахівський район. «Ця тенденція може зберегтися і в найближчий місяць, оскільки на Драгобраті достатньо снігу, отже попит на відпочинок там збережеться, – прогнозує Денис Ман. – Зважаючи на весняний період та наближення цвітіння у Долині нарцисів та сакур в Ужгороді, кількість туристів буде зростати й надалі».

Наразі профільне управління облдержадміністрації спільно із суб’єктами туризму готуються до участі у найбільшому весняному виставковому заході на території України — UITT, який відбудеться в м.Київ. Закарпатці презентують на експозиції туристичний потенціал краю та проведуть ряд переговорів з представниками туристичного ринку.

Джерело: прес-служба Закарпатської ОДА