Через вето Президента мукачівські освітяни тепер повністю залежать від міськради

Оскільки Президент України ветував зміни до бюджету, що стосуються фінансування профтехосвіти з Державного бюджету, а 300 голосів, щоб подолати вето, в парламенті не набереться, проблему трьох мукачівських ПТУ можна вирішити тільки на рівні міської влади, заявляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

“Ставити фінансування ПТУ в залежність від їх передачі на баланс міста, як це намагаються зробити в Мукачеві, не можна – зміна об’єктів державної власності на комунальну вирішується в зовсім іншій юридичній площині. Я вкотре закликаю мукачівську владу виконати закон про бюджет, за який, крім Ласло Брензовича голосували всі закарпатські нардепи, включно з Віктором Балогою. Повторюю, що необхідні гроші в Мукачеві є, і небажання їх виділити для дітей і персоналу ПТУ немає жодних виправдань.

Поділ учнів і вчителів на мукачівців і немукачівців, який намагається запровадити міська влада, виділяючи матеріальну допомогу тільки для мешканців міста, неприпустимий”, – ідеться у заяві Москаля.

Голова ОДА закликає міських депутатів зібратися на позачерговій сесії і прийняти рішення про фінансування трьох ПТУ, “бо подальше зволікання призведе до непередбачуваних наслідків”.

moskal.in.ua