Суд засудив Савченко до 22 років позбавлення волі

Донецький міський суд Ростовської області (Російська Федерація) виніс вирок українській льотчиці Надії Савченко – 22 роки позбавлення волі.

Вирок оголосив головуючий суддя Леонід Степаненко, передає адвокат Микола Полозов в Twitter.

“Вбивство – 18, замах – 10, перетин кордону – штраф. Загальна: 22 роки і штраф 30 тисяч рублів”, – повідомив Полозов.

У вироку Савченко міститься остаточне покарання у 22 років колонії загального режиму.Термін покарання рахується з моменту арешту, 30 червня 2014 року.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що суд зняв з Савченко звинувачення в обстрілі мирних жителів.

“Суд постановив припинити кримінальну справу стосовно Савченко за звинуваченням у замаху на життя шести мирних жителів Луганської області, так як це справа непідсудна російському суду”, – зазначив головуючий суддя Леонід Степаненко.

У той же час, суд вважає вину Савченко підтвердженою, і не вірить в показання свідків, які підтверджують, що на момент обстрілу українська льотчик вже була в полоні.

“Вина Савченко підтверджується показаннями потерпілих і свідків, які не мають істотних протиріч”, – зазначив Степаненко.

Раніше також повідомлялося, що суд не визнав імунітет Савченко як делегати ПАРЄ.

“Імунітети, передбачені Савченко в якості члена ПАРЄ, які необхідні для виконання нею своїх обов’язків, носять функціональний характер. Передбачається також наділення представників ПАРЄ імунітетом від арешту і судового переслідування під час сесій ПАРЄ, засідань комітетів та підкомітетів ПАРЄ, а також поїздки до місця засідання й назад”, – наголошується у вироку.

https://www.rbc.ua