Закарпатці відновлюють ліси, повалені буревієм два роки тому

Нові ліси з’явилися в Ужгородському та Перечинському районах: у ході святкування Міжнародного дня лісів там відбулася акція “Майбутнє лісу в твоїх руках”.

В Ужгородському держлісгоспі була проведена акція з посадки молодих дерев на території вітровальної лісосіки в Кам’яницькому лісництві. До посадки лісу, крім профспілкового активу та адміністрації лісгоспу, долучилося й керівництво села Кам’яниця, сільські депутати, викладачі та директор місцевої школи зі старшокласниками, учні шкільного лісництва, громадські активісти села, журналісти та представники обласного комітету профспілки працівників лісового господарства.

У результаті висадили 600 саджанців цінних лісових культур.

А на Перечинщині за період акції висадять майже 15 тисяч молодих дерев. “Так, 15 травня 2014 року через вітровал 2,5 гектари лісів у Перечинському районі Закарпаття були зіпсовані та повалені. А це були дерева, які мали 60-70 років. Тепер лісівники Закарпаття докладають максимум зусиль, аби примножити зелені скарби краю. На цій території з’являться 14500 нових дерев, з них 9500 буків, 2500 ялин, 1250 ясенів та 1250 саджанців. Частина дерев вже висаджена, а робота триває постійно”, – розповів в. о. директора ДП “Перечинське лісове господарство” Ярослав Кополовець.

Акція “Майбутнє лісу в твоїх руках” триватиме й надалі, до кінця цьогорічного весняно-посадкового періоду.

За матеріалами Закарпатського ОУЛМГ