Москаль хоче розпуску й перевиборів Мукачівської міськради, яка відмовляється фінансувати профтехучилища              

Голова Закарпатської ОДА направив звернення у Верховну Раду з проханням розглянути питання про дострокове припинення повноважень Мукачівської міської ради.

Причина – порушення міськрадою законодавства й відмова фінансувати три розташовані в Мукачеві професійно-технічні навчальні заклади, як це передбачено законом «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

Нагадаємо, що Мукачево залишається єдиним містом на Закарпатті, в якому ПТНЗ не фінансуються з початку року. У результаті учні та персонал закладів (близько 2,5 тисяч чоловік) уже третій місяць не отримують стипендій і зарплат.

Через небажання міськради відкрити казначейські рахунки училищ стабілізаційна дотація з Кабміну в сумі понад 7 мільйонів гривень не може бути використана хоча б для часткового погашення заборгованості перед працівниками та учнями ПТНЗ. Подальша відмова фінансувати профтехучилища може призвести до соціального вибуху в Мукачеві й непередбачуваних наслідків.

Як ідеться в звернення Г.Москаля, обласна державна адміністрація порушує перед Верховною Радою України питання про дострокове припинення повноважень Мукачівської міської ради та призначення Верховною Радою України позачергових виборів Мукачівської міської ради.

ДОКУМЕНТ

carpathia.gov.ua