Москаль «декомунізував» ще двадцять топонімів у восьми населених пунктах Закарпаття

Москаль «декомунізував» ще двадцять топонімів у восьми населених пунктах Закарпаття – з’явилися вулиці Блистіва, Кротона, Герца, Івасюка, загиблих на Донбасі героїв та видатних діячів Румунії.
У рамках Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки” голова ОДА Геннадій Москаль підписав чергове розпорядження про перейменування вулиць у кількох населених пунктах Закарпаття.

Згідно з документом, вулицю Жукова в селі Верхнє Водяне Рахівського району перейменовано на вулицю Олександра Блистіва (керівник ОУН у Хусті, поручик Карпатської Січі, командант сотні Хустського коша. Загинув у березні 1939 року в Хустській в’язниці під час окупації Карпатської України військами хортіївської Угорщини).

Вулицю К.Маркса в селі Верхнє Водяне – на вулицю Степана Клочурака (громадсько-політичний діяч, президент Гуцульської республіки 1918-1919 років).
Вулицю Колгоспну в селі Біла Церква Рахівського району (населений пункт населений переважно румунською громадою) перейменовано на вулицю Джордже Кошбука (видатний румунський поет).
Вулицю Леніна в селі Біла Церква – на вулицю Марамуреську.
Вулицю Комсомольську в селі Біла Церква – на вулицю Нікіти Станеску (один із найвідоміших румунських поетів).

Вулицю Котовського в селі Біла Церква – на вулицю Джордже Енеску (видатний румунський композитор).
Вулицю С.Лазо в селі Біла Церква – на вулицю Володимира Івасюка.
Вулицю Радянську в селі Іванівці Мукачівського району – на вулицю Героїв Небесної сотні.
Вулицю Піонерів у селі Іванівці – на вулицю Федора Манайла (видатний закарпатський художник, народився в с.Іванівці).

Вулицю Піонерів у селі Клячаново Мукачівського району – на вулицю Народну.
Вулицю Жовтневу в селі Клячаново – на вулицю Адальберта Падюкова (боєць батальйону «Айдар». Загинув у бою в серпні 2014р. в м.Іловайськ Донецької області, похований у с.Клячаново).

Вулицю Калініна в селі Клячаново – на вулицю Лесі Українки.
Вулицю Ворошилова в селі Клячаново – на вулицю Василя Лавкая (боєць Добровольчого українського корпусу. Загинув у бою в серпні 2014р. на Донеччині, похований у с.Клячаново).
Вулицю Жовтневу в селі Загаття Іршавського району – на вулицю Адальберта Ерделі (видатний закарпатський художник, народився в с.Загаття).
Вулицю Колгоспну в селі Загаття – на вулицю Кротона (псевдонім Івана Фірцака, закарпатського борця, у 1928 році визнаного найсильнішою людиною планети).

Вулицю Жовтневу в селі Імстичово Іршавського району – на вулицю Юрія Герца (видатний закарпатський живописець).
Вулицю Піонерську в селі Дубриничі – на вулицю Августина Волошина (президент Карпатської України 1939 року, удостоєний звання Героя України посмертно).
Вулицю Колгоспну в селі Дубриничі Перечинського району – на вулицю Антона Кашшая (видатний закарпатський живописець, народився в с.Дубриничі).

Вулицю Колгоспну в селі Зарічово Перечинського району – на вулицю Юлія Бращайка (закарпатський політичний і культурний діяч, міністр фінансів і комунікацій в уряді Карпатської України).
Вулицю Чапаєва в селі Зарічово – на вулицю Йосипа Бокшая (видатний закарпатський художник).

Наступні розпорядження голови ОДА про перейменування топонімів буде підписано найближчим часом, процес «декомунізації» на Закарпатті триває, повідомили «НЕДІЛІ» у прес-службі ОДА.

http://nedilya.net