Обласна влада миттєво відреагувала на кричущий депутатський запит

Онкогематологічне відділення обласної дитячої лікарні конче потребує вентиляційну систему.

 

Про це повідомив перших керівників краю – Геннадія Москаля та Михайла Рівіса під час четвертого пленарного засідання другої сесії облради крайовий  обранець Іван Чубирко.

«До мене надійшло звернення від представників благодійної ініціативи «Золоте серце» від імені батьків дітей, що знаходяться на лікуванні в онкогематологічному відділенні Закарпатської обласної дитячої лікарні, та тих, що перебувають на лікуванні в стаціонарі, – розповів депутат. – Вони просять обласну владу допомогти у вирішенні питання з проведення проектно-кошторисних робіт  та виділення необхідних коштів з обласного бюджету для встановлення вентиляційних систем (витяжок).

У цьому відділенні лікуються дітки з всього Закарпаття, і їм потрібні необхідні відповідні умови, а у лікарняних палатах розповсюджується грибок і цвіль. Це багаторічна проблема і періодичні антигрибкові обробки допомагають лише тимчасово. Нещодавно був проведений  поточний ремонт, замінено вікна та  частково плитку, побілені стіни. Але всі ці старання  виявилися марними без належної системи вентиляції. Грибок знову вкриває стіни цього відділення».

Як повідомив депутат, вентиляційна система коштує понад 180 тисяч гривень. Зібрати таку суму зусиллями волонтерів не під силу. Тож, Іван Чубирко просить обласне керівництво звернути увагу на проблему і якнайшвидше допомогти у її вирішенні.

– Неприпустимо, аби хворі дітки знаходилися у таких умовах. Тому обласна рада та обласна державна адміністрація миттєво відреагували на цей депутатський запит і вже на сьогодні виділено 187 тисяч гривень для придбання та встановлення вентиляційних систем в онкогематологічному відділенні Закарпатської обласної дитячої лікарні, – резюмував голова облради Михайло Рівіс.

Прес-служба облради