Щодо уточнення податкової декларації з ПДВ

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області роз’яснює:

У разі, якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених статтею 102 Кодексу) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених цією статтею), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Таким чином, платник податку при допущенні помилки у податковій звітності, а саме при частковому включенні до складу податкового кредиту податкової декларації суми ПДВ на підставі отриманої податкової накладної, зареєстрованої в ЄРПН, має право скласти уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації (з урахуванням строків давності, визначених статтею 102 Кодексу) та виправити неправильно відображені показники.

При цьому наголошуємо, що розрахунок з бюджетом, зокрема, у зв’язку з поданням уточнюючого розрахунку відповідно до пункту 50.1 статті 50 Кодексу, та сплата передбачених Кодексом штрафних санкцій і пені здійснюються платником податку з поточного рахунка до відповідного бюджету. Це передбачено п. 25 Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, прийнятого Постановою КМ України від 30.12.2015 № 1177 «Про внесення змін до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість».

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області