Золтан Ленд’єл: Москаль замість реальної роботи взявся нищити місцеве самоврядування на Закарпатті

…За цими гучними заявами можна побачити лише один факт – Москаль на догоду минущій політичній кон’юнктурі запопадливо намагається нищити місцеве самоврядування.

 

Заслужений юрист Автономної Республіки Крим Геннадій Москаль вкотре продемонстрував своє незнання у сфері юриспруденції. Сьогоднішнє його звернення у Верховну Раду з проханням розглянути питання про дострокове припинення повноважень Мукачівської міської ради – це виключно піар-акція, за якою чітко проглядається небажання займатися тими реальними проблеми, разом з якими нині терпить його вся область – контрабанда, вирубка лісів, вважає багаторічний керівник Мукачева і депутат Закарпатської обласної ради Золтан Ленд’єл.

Як повідомив у коментарі редакції Закарпаття онлайн багаторічний, досвідчений і авторитетний керівник органу місцевого самоврядування, згідно з законом «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено вичерпний перелік підстав для припинення повноважень ради. І це може статися виключно за умов, якщо судом доведено факт прийняття радою незаконних рішень.

Стаття 78. Дострокове припинення повноважень ради
1. Повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті, районної, обласної ради можуть бути достроково припинені у випадках: 1) якщо рада прийняла рішення з порушенням Конституції України, цього та інших законів, прав і свобод громадян, ігноруючи при цьому вимоги компетентних органів про приведення цих рішень у відповідність із законом; 2) якщо сесії ради не проводяться без поважних причин у строки, встановлені цим Законом, або рада не вирішує питань, віднесених до її відання;

2. Повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті ради за наявності підстав, передбачених пунктами 1, 2 частини першої цієї статті, та в інших випадках можуть бути припинені достроково за рішенням місцевого референдуму.

3. Питання про дострокове припинення повноважень сільської, селищної, міської, районної в місті ради за рішенням місцевого референдуму може бути порушене сільським, селищним, міським головою, а також не менш як однією десятою частиною громадян, що проживають на відповідній території і мають право голосу.

4. За наявності підстав, передбачених пунктами 1, 2 частини першої цієї статті, рішення суду про визнання актів ради незаконними, висновків відповідного комітету Верховної Ради Верховна Рада України може призначити позачергові вибори сільської, селищної, міської, районної у місті, районної, обласної ради.

«За цими гучними заявами можна побачити лише один факт – Москаль на догоду минущій політичній кон’юнктурі запопадливо намагається нищити місцеве самоврядування. Для нього неприйнятним є факт, що хтось на Закарпатті може мати іншу думку. І такі запопадливі прислужницькі дії «губернатора» можуть завдати непоправної шкоди не політикам, проти яких вони спрямовані, як самоврядуванню на Закаратті загалом і його іміджу», – вважає З.Ленд’єл.

http://zakarpattya.net.ua