Мінфін заявляє, що в Закарпаття гроші на ПТУ є, але місцеві депутати їх принципово не дали

23 березня, під час засідання Кабінету міністрів України заступник Міністра фінансів України Роман Качур проінформував, що перший транш на фінансування закладів профтехосвіти було виділено 18 березня. Ці кошти частково направлено і на Мукачівські ПТУ.

“Як засвідчує аналіз, який ми провели в Міністерстві фінансів, 139 громад місцевих запланували повністю або частково видатки на фінансування ПТУ. Але є 9 громад, які не запланували і не здійснюють видатки в цілому 16 закладів”, – наголосив високопосадовець.

Роман Качур назвав ряд міст, серед яких і Мукачево, та запевнив, що в них депутати місцевих рад принципово відмовилися від фінансування, маючи на це ресурс.

“Розуміючи труднощі і перехідний період, на 4 лютого Уряд прийняв рішення про виділення 500 млн. грн. для фінансування потреби в тих регіонах, де це не здійснюється. Таке рішення вимагало погодження Бюджетного комітету Верховної Ради, депутати неодноразово збиралися і 17 березня таке погодження було надане. Вже 18 березня перші 200 млн. були перераховані на обласні місця і наступні транші по 75 млн. будуть здійснені протягом наступних 4-х місяців”, – пояснив заступник Міністра фінансів України.

Роман Качур повідомив, що згідно з рішенням Уряду обласні адміністрації повинні вже на місцях подивитися і здійснити розподіл наданих коштів та наголосив, що вже є перші області, які оперативно спрацювали, фактично кошти поступили на місця.

Нагадаємо, учора голова Закарпатської ОДА Геннадій москаль підписав розпорядження про розподіл стабілізаційної дотації між містами Закарпаття на потреби профтехосвіти. Мукачеву передбачена найбільша частина цієї суми – понад сім мільйонів гривень, але місто отримає ці кошти, тільки якщо міська рада розблокує рахунки училищ.

Прес-служба Уряду