На Рахівщині знайдений СБУ арсенал боєприпасів продовжують знищувати

23 березня в Рахівському районі, поблизу смт Ясіня, продовжилися роботи з виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Нагадаємо, напередодні арсенал боєприпасів знайшли співробітники Служби безпеки України й повідомили про це до Служби порятунку «101».

На другий день робіт із розмінування місцевості піротехніки Аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучили з землі 35 мінометних мін калібром 82 мм, 2 міни калібром 50 мм та один набій до стрілецької зброї часів Другої світової війни. Вибухонебезпечні предмети, як і в перший день, знищили на місці. Усього ж протягом двох діб піротехніки виявили 71 боєприпас.

Шановні закарпатці! У теплу пору року значно зростає імовірність виявлення відголосків війни на території краю. Відтак будьте обережні під час проведення земляних робіт або прогулянки лісом. У разі, якщо ви натрапили на небезпечний предмет, не чіпайте його самостійно. Натомість позначте місце знахідки й повідомте про це органи влади, місцевого самоврядування, поліцію або ж зателефонуйте до оперативно-рятувальної служби за номером 101.

Джерело: УДСНС України у Закарпатській області