Ще у двох пологових будинках Закарпатя почали видавати свідоцтва про народження

Видачу свідоцтв про народження розпочато у пологових відділеннях Свалявської центральної районної лікарні і Міжгірської районної лікарні, повідомили у Головному управлінні юстиції у Закарпатській області.

Наказом Міністерства юстиції України від 26.08.2015 №1593/5 спрощено доступ громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини, а саме: працівниками відділів державної реєстрації актів цивільного стану проводиться прийняття документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видача свідоцтва про народження безпосередньо у закладах охорони здоров’я, де приймаються пологи.

У Сваляві відділ державної реєстрації актів цивільного стану районного управління юстиції з 21 березня 2016 року почав приймати документи, необхідні для проведення державної реєстрації народження дитини.

А в Міжгір’ї вже отримали документ мами п’яти новонароджених: Христини Ливої з с. Н.Студений, Єлізавети Маркович з с. Голятин, Вікторії Курин з с. Торунь, Олександра Лехмана з с. Колочава, Владислави Кут з с. Запереділля.

Як зазначила начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Вікторія Лобур, це нововведення дуже зручне для батьків, котрим й так вистачає післяпологових клопотів. Основне – вчасно визначитися з ім’ям для малечі.