Відбулося чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради               

До порядку денного сьогоднішнього засідання до півтора десятка запланованих питань додатково внесли ще два.

Перше – щодо прийняття у комунальну власність гуртожитку по вулиці Бородіна, 14. Така необхідність виникла у зв’язку з тим, що більш ніж десятирічні перипетії щодо гуртожитку завершилися лише позавчора – підписанням мирової угоди між мешканцями та підприємством, на балансі якого будівля перебувала. За останні 3 місяці нова команда міської влади провела величезну роботу, чимало зустрічей, з мешканцями гуртожитку, громадськими активістами для вирішення цієї надзвичайно нагальної проблеми. Міський голова підкреслив, що йдеться щонайменше про 100 квартир. На жаль, у попередні роки ніхто серйозно цим питанням не займався, а рішення виконкому дає можливість уже на найближчому сесійному засіданні прийняти рішення про взяття будинку на баланс, а відтак передати мешканцям для оформлення права власності.

Також підтримали включення поза чергою питання про звіт керівників ЖРЕРів №№4,5 та 8. Це питання дуже важливе в контексті наведення ладу у сфері міського господарства, діяльності комунальних підприємств та обслуговуючих організацій, налагодження системи прибирання в Ужгороді на чому особливо наголошує міський голова Богдан Андріїв.

Як зазначалося, тарифи не переглядалися багато років, а приміром, вартість електроенергії із 2009 року зросла в 6 разів, відомо, що і не всі мешканці будинків розраховуються за надані їм послуги. Тому ситуація у комунальних підприємствах складна, надана їм фінансова допомога проблеми не вирішує, просто дозволяє нормалізувати роботу. Тому перегляд тарифів – вимога часу.

Керівникам ЖРЕРів було вчергове наголошено на необхідності підвищення якості надання послуг, їхній звіт заслухали та взяли до уваги.

Члени виконкому розглянули всі питання порядку денного, і, зокрема, надали 3 дозволи на проведення земляних робіт у місті, підтримали рішення про присвоєння поштових адрес, проголосували за зміни до складу комісії з безпеки дорожнього руху та координації роботи автотранспорту, а також за введення в дію рішення конкурсного комітету від 4 березня ц.р. із визначення автомобільних перевізників на двох міських автобусних маршрутах – №№26 та 27.

Також рішенням виконкому із 1 травня 2016 року встановлено нові тарифи на послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів. Вони зросли несуттєво – на 70 копійок – і становитимуть на місяць 11,27 грн. на одного мешканця багатоквартирного будинку та 11,81 грн. – для ужгородців, що проживають у приватних будинках.

 

rada-uzhgorod.gov.ua