Авіаперельоти Порошенка і посадовців коштуватимуть 42 мільйони

Державне управління справами уклало угоду з державним авіапідприємством «Україна» на послуги пасажирського повітряного транспорту на 42,20 млн гривень.
Про це повідомляється в “Віснику державних закупівель”, передають “Наші гроші“.

Це щорічна угода на перевезення вищих посадових осіб та офіційних делегацій. Вона укладається з ДАП “Україна” по переговорній процедурі, оскільки це держпідприємство спеціально створене для подібних послуг для державних посадовців, а також з міркувань безпеки та секретності.

У 2015 році ДУС і ДАП “Україна” укладали аналогічну угоду на авіаперевезення топ-посадовців на 33,80 млн гривень.

“Україна” має в своєму складі один літак A-319-115 для здійснення безпосадочних польотів дальністю до 6 тисяч км; один Ан-74ТК-300Д, один Ан-148 для перевезень середньої дальності до 2,85 тисяч км, два вертольоти Мі-8МТВ-1 для здійснення безпосадочних польотів дальністю до 620 км.

Зазначені літаки та вертольоти мають спеціально обладнані салони для здійснення перевезень вищих посадових осіб.

“Також у разі необхідності Державне авіаційне підприємство “Україна” залучає повітряні судна інших авіаційних компаній, які допущені до виконання польотів особливої норми за погодженням з Державною авіаційною службою та Управлінням державної охорони України”, – вказано в обґрунтуванні закупівлі.

Які саме повітряні судна та для кого залучаються у приватних фірм – ДУС не повідомило.

Нагадаємо, для президента Віктора Януковича ДАП “Україна” орендувало два вертольоти “Agusta Westland 319” та літак “Falcon 900” у фірми “Центравіа”, пов’язаної з найближчим оточенням Януковича. Ця оренда коштувала 15,50 млн гривень у 2011 році і 8,10 млн гривень у 2012 році.

Згодом дані про оренду перестали публікувати у “Віснику держзакупівель”.

З урахуванням курсу долара нинішнє замовлення авіапослуг коштує значно дешевше від часів Віктора Януковича.

Тоді Держуправління справами замовляло авіапослуги на суму 23,59 млн гривень у 2013 році, 31,70 млн гривень у 2012 році, 47,59 млн гривень у 2011 році.

http://www.epravda.com.ua