Нові тарифи на ужгородські маршрутки незаконні, – активісти

Про це повідомив голова Громадської ради при Ужгородській міській раді Олександр Пересоляк.

“Продовжуючи тему встановлення міськвиконкомом тарифу 4,00 грн. на маршрутні перевезення хочу підтвердити висловлену мною 17 березня на Тисі позицію щодо незаконності рішення виконавчого комітету № 069 від 09.03.16 р. “Про тарифи на міські пасажирські перевезення”.

Так, відповідно до ч.3 ст. 15 Закону України “Про доступ до публічної інформації” проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття. Що зроблено міськвиконкомом НЕ БУЛО!

Окрім того, в основу тарифу був взяти розрахунок, який зроблений під час вартості на пальне понад 25 грн. На сьогоднішній день вартість бензину до 20 грн. за літр.

Наразі питання підвищення тарифів розглядається Ужгородською місцевою прокуратурою. Вважаю, що в найкоротші терміни має бути призначена експертиза щодо обгрунтованості розрахунку тарифу та пред’явлені підозри посадовим особам Ужгородської міської ради, які погодили відповідне рішення”, -пише активіст.

На його думку, прокуратура повинна негайно звернутися у суд із позовом про скасування рішення виконавчого комітету № 069 від 09.03.16 р. “Про тарифи на міські пасажирські перевезення” та зупинення його дії на час виконання рішення суду.

“Слід також зазначити, що міський голова Б.Андріїв голосував за сумнівне рішення міської ради № 129 від 10.03.16 р. “Про Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Ужгород на 2016 рік”, яким виділено 13.5 млн. компенсації перевізникам в т.ч. і його підприємству”, – додав Олександр Пересоляк.

 

zaholovok.com.ua