У Мукачівському районі незаконно вирубали ліс на 73 тисячі гривень.

У Мукачівському районі поліцейські затримали вантажівку з вирубаним лісом. Сума збитку складає майже 73 тисячі гривень.

До поліції поліції звернувся майстер лісу, який повідомив про незаконну порубку дерев. У лісовому урочищі  «Нодь Лігед», поблизу села Пістрялово Мукачівського району, правоохоронці  зупинили  вантажівку з деревиною з кубомасою близько 8,5 куб.м. без відповідних документів. У кількох метрах від місця зупиненої вантажівки, в лісовому масиві, співробітники поліції виявили пеньки, які один в один підходили до зрубаних дерев.

Водій пояснив, що на прохання знайомого він приїхав до лісу й просто погрузив уже порубану деревину. Про місце доставки водію повинні були повідомити додатково. Сума  нанeceних збиткiв становить майже 73 тисячі гривень.

Хто скоював самовільну порубку з’ясовує слідство. Пoвiдoмлeння прo злoчин внeceнo дo Єдинoгo рeєcтру дocудoвих рoзcлiдувaнь зa фaктoм нeзaкoннoї пoрубки лicу – cтaття 246 Кримiнaльнoгo кoдeкcу Укрaїни. Лісопорушникузагрожує  штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

Вантажівку з деревиною поміщено на спецмайданчик Мукачівського відділення поліції, – повідомляє Головне управління Національної поліції у Закарпатській області.

 

zaholovok.com.ua