В Ужанському нацпарку вирубують букові праліси

У буферній зоні міжнародного об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО “Букові праліси Карпат та давні ліси Німеччини”, на території Ужанського НПП спотворили ділянки прадавніх букових пралісів.

 

Фото проведених у Костринському відділенні рубок публікує Київський еколого-культурний центр, який вимагає звільнити директора Ужанського НПП Віктора Бирковича.

«Все, що відбувається в Ужанському національному парку – справжній театр абсурду. Театр, який став можливим завдяки повному паралічу державних органів влади, який зараз панує в Україні, завдяки 100% корупції і безпринципності міністерських чиновників. Саме в такий час на посаді директора Департаменту заповідної справи виявився хімік за освітою, який ніколи не працював в природно-заповідних об’єктах Іваненко. У свою чергу Іваненко «народив» Бирковича і подібних лісорубів», – коментує ситуацію в Ужанському НПП директора Київського еколого-культурного центру, Заслужений природо охоронець України Володимир Борейко.

«Прийде новий міністр і я поведу людей на безперервний штурм Мінприроди з вимогою зняття Іваненко і Бирковича», – додає він.

На фотографіях видно спотворені ділянки прадавніх букових лісів Карпат, заради охорони яких і створювався Ужанський нацпарк.  Рубка проведена в 2014г.-2015 р у  кварталі 12, виділ 10 Костринський відділення Ужанського національного парку.

За цей екологічне злочин Київський еколого-культурний центр вимагає зняти з займаної посади директора парку Бирковича.

За словами київських природо охоронців, після цього  директор Департаменту заповідної справи Мінприроди України Іваненко 17 березня 2016 р для розбору скарги КЕКЦ зібрав міністерських чиновників, викликав Бирковича і «влаштував прекрасно зрежисований спектакль».  Іваненко на засіданні  приймає рішення визнати  роботу Биркович на посаді директора Ужанського НПП “задовільною”.

zaholovok.com.ua