Закарпатець обманув маму дитини, хворої на ДЦП

Жінка хотіла купити для хворого сина зимову куртку. Поліція знайшла афериста. Зараз чоловікові загрожує до 8 років тюрми.

Мешканка Львова мала намір придбати зимову куртку за 480 грн. для сина у соціальній мережі. Врешті, знайшла підходящу річ, яка була в рази нижчої вартості, ніж на ринку. Оплатила покупку, перерахувавши кошти на банківську картку. Після довгих очікувань, товар вона так і не отримала. Жінка зрозуміла, що її ошукали і звернулася до  допомогу.

Як з’ясували правоохоронці, зловмисник створив фейкову сторінку із неіснуючими персональними даними.  Розміщував різного роду оголошення, тим самим розширюючи контент сторінки. У такий спосіб заманював усе більше потенційних жертв.

У ході розслідування кіберполіцейським вдалося ідентифікували особу зловмисника. Ним виявився мешканець м. Мукачева. Під час обшуку житла афериста було знайдено телефон, із якого здійснювалися дзвінки жертві. Шахрай зізнався у скоєному. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст.190 ККУ «Шахрайство», що карається позбавленням волі строком від 3 до 8 років.

zaholovok.com.ua