Богдан Андріїв: «Міська влада готова до діалогу із територіальними громадами» 

Про можливості територіального співробітництва, узгодження стратегічних планів громад говорили в Ужгороді.

Минулими вихідними в обласному центрі Закарпаття  відбувся Форум «Співробітництво територіальних громад: вікно можливостей для спільних проектів». Захід організовано ВГО “Інститут Республіка” в рамках ініціативи “Ужгород 2040” за підтримки Національного демократичного інституту.

Ужгородську міську раду на заході представляли міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його заступники Іштван Цап та Олександр Габор, начальник управління освіти Оксана Бабунич, депутати міської ради Станіслав Пономарьов та Андрій Риба.

До роботи форуму долучилися заступник начальника управління архітектури та містобудування Закарпатської ОДА Олег Боршовський, заступник голови Ужгородської РДА Олександр Гарновді, керівники органів місцевого самоврядування Ужгородського району – голови Баранинської – Юрій Марусяк, Коритнянської – Богдан Михайлів, Оноківської – Павло Машіка, представники Сторожницької та Великолазівської сільських рад, члени асоціацій органів місцевого самоврядування, а також експерти і представники громадськості та бізнесу.

Богдан Андріїв під час виступу зазначив: “Ми відкриті і готові до діалогу із територіальними громадами, які знаходяться поблизу Ужгорода. Як бачите, керівництво міської ради присутнє на заході практично у повному складі, що демонструє нашу готовність до співпраці, – сказав міський голова. – Натомість маємо дзеркально протилежну ситуацію з навколишніми громадами. До прикладу, Оноківська та Холмківська сільради на запрошення поспілкуватися про об’єднання відповіли письмовою відмовою, решта – теж не виявляють бажання говорити на цю тему”.

Питання інтересів міста та суміжних громад, як зазначалося, потребує вирішення в освітній, культурній, комунальній сферах, транспортній інфраструктурі. Міська влада готова співпрацювати у спільних проектах на рівних умовах та в інтересах громади Ужгорода, реалізовуючи їх, у тому числі і на інших прийнятних умовах через фонд регіонального розвитку, наголошувалося під час форуму.

rada-uzhgorod.gov.ua