У Закарпатській облраді не знають про рішення, яким звільнили головреда газети «Новини Закарпаття»

В облраді немає інформації про те, де публікувався проект рішення, згідно з яким на пленарному засіданні 17 березня депутати проголосували за звільнення редактора газети  Віталія Ящищака.
Про це йдеться у відповіді керуючого справами виконавчого апарату облради Ю.Гузинця на інформаційний запит регіонального представника ІМІ.

“У системі обліку проектів рішень Закарпатської обласної ради проект рішення, згідно з яким звільнено із займаної посади керівника комунального підприємства “Редакція газети “Новини Закарпаття” не зареєстрований, у зв’язку з чим Закарпатська обласна рада не володіє інформацією про час, місце та дату його оприлюднення”, – зазначив Ю.Гузинець.

Тим часом минулого тижня, за інформацією регіонального представника ІМІ, колективу газети “Новини Закарпаття” представили тимчасово виконуючу обов’язки головного редактора – Мирославу Галас. Вона до 2010 року очолювала муніципальну газету “Ужгород”, а до 2015 року працювала заступником головного редактора газети “Закарпатська Правда”. Остання припинила вихід після завершення місцевих виборів восени.

Сам Віталій Ящищак, за інформацією представника ІМІ, на момент голосування в облраді перебував у відпустці. Наразі він публічно своєї позиції щодо ситуації із його звільненням не озвучував.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначає, що рішення облради повинні бути зареєстровані відповідно до передбачених законом процедур. “Тому, у випадку виконання рішення, яке не є прийняте у відповідності до таких процедур – є можливим та необхідним оскарження у суді як дій з приводу кадрових призначень, так і правомочність самого нормативно-правового акту”, – зазначив він.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, 17 березня Закарпатська обласна рада звільнила редактора комунальної газети “Новини Закарпаття” Віталія Ящищака. Таке рішення облрада ухвалила 17 березня на засіданні сесії.

http://zakarpattya.net.ua