В Берегові створять «Будинок солдата»

27 березня в Берегові пройшли перші в цьому році збори Берегівської спілки учасників АТО.

На заході були присутні представники нещодавно створеної Обласної громадської спілки «Ліга ветеранів АТО та бойовий дій «Карпатська земля» – голова Іван Удуд та секретар Анатолій Готько. В Лігу увійшли шість районних об’єднань «атошників», зокрема й берегівська спілка, котру очолює Сергій Малимон.

На сьогодні в Берегові та районі налічується вже близько трьох сотень учасників антитерористичної операції на Сході, які потребують після повернення з війни різного роду допомоги – від юридичної консультації до психологічної підтримки. Про останню доповів військовий капелан Сергій Мажаров, який кілька років тому оселився з дружиною в Берегові, і останні роки проводить час здебільшого в найгарячіших точках «лінії розмежування», надаючи бійцям психологічну та духовну допомогу. Під час цієї місії капелан отримав поранення.

Сергій Мажаров поділився ідеєю про необхідність створення в Берегові «Будинку Солдату», закладу, в якому б чергували психолог, капелан та юрист, а головне – де б фронтовики могли регулярно зустрічатися з метою допомоги один одному. Присутні схвалили дану ідею як вкрай актуальну – адже наразі лише мала частка вчорашніх фронтовиків задіяна в подібній роботі, інші ж мають невиправданий скепсис і намагаються вирішувати свої проблеми самостійно (і зазвичай безрезультатно), або ж ігнорувати їх.