Томбінський: ГПУ не продемонструвала прогресу в розслідуванні діяльності посадовців режиму Януковича

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський наголошує, що Генеральна прокуратура до цього часу не продемонструвала відчутного прогресу в розслідуванні діяльності посадовців режиму Януковича.

Про це йдеться у заяві Томбінського, переданій агентству УНІАН Представництвом ЄС в Україні.

Дипломат висловив велике занепокоєння щодо всіх новин, які надходять з Генеральної прокуратури України впродовж останнього часу.

Так, за його словами, у Генпрокуратурі все ще спостерігається “відсутність відчутних результатів у розслідуванні серйозних справ, включаючи драматичні події у Києві та Одесі на початку 2014 року, щодо діяльністі високопосадовців з минулого режиму, які були включені у санкційний список у відповідності до запиту української влади, а також розслідувань щодо високопосадовців у самій Генеральній прокуратурі”.

“Ті прокурори, які вважалися спрямованими на процес реформ, залишили Генпрокуратуру або іншим чином були позбавлені можливості проводити розслідування та реформи. На жаль, висловлені громадянським суспільством, експертами та міжнародною спільнотою у цьому відношенні занепокоєння були проігноровані”, – заявив Томбінський.

http://www.unian.ua