Школи Перечинського району замість газу опалюватимуться дровами

У Перечинському районі залишилися всього два дитячі заклади, які в зимовий період опалюються газом, – загальноосвітня школа в с.Сімер і навчально-виховний комплекс у с.Вільшанки.

Обидва об’єкти в ході робочої поїздки на Перечинщину оглянув голова ОДА Геннадій Москаль. Для переведення шкільної котельні в Сімері на дрова необхідні 1 мільйон 100 тисяч гривень, а для будівництва приміщення котельні з обладнанням у Вільшанках – ще 800 тисяч. За рішенням Г.Москаля кошти будуть виділені з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) та районного бюджету.

Департамент економіки ОДА вже отримав вказівку підготувати разом і Перечинською районною радою необхідну документацію. Після завершення робіт усі дитячі заклади району будуть обігріватися не газом, а альтернативним опаленням (насамперед дровами).

За результатами поїздки також прийнято рішення про завершення будівництва корпусу Центральної районної лікарні й перенесення туди кількох лікарських відділень. Цього року буде проведено експертизу та розроблено проектно-кошторисну документацію.

У с.Тур’я Бистра голова Г.Москаль оглянув загальноосвітню школу, збудовану ще в 1966 році, та берегоукріплення р.Бистрик, які починають руйнуватися й несуть загрозу для дороги. На шкільній будівлі слід поміняти вікна, а береги річки (110 метрів) укріпити габіонами. Загалом для цих робіт необхідні 2 мільйони 500 тисяч гривень, які також будуть виділені із ДФРР, сільського та районного бюджетів.

moskal.in.ua