У Закарпатті створили оперативний штаб швидкого реагування для боротьби з «чорними лісорубами»

Інспектори будуть мобільними, працюватимуть по декілька чоловік. Маршрути та тривалість рейдів будуть змінюватися в залежності від ситуації.
За розпорядженням начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги в усіх районах почнуть роботу мобільні опергрупи, які будуть складатися з представників лісового господарства та патрульної поліції.

Як повідомив перший заступник начальника управління та куратор оперативної групи Ігор Коцур, в їх обов’язки входить щоденне обстеження лісів, виявлення і фіксація порушень координація сил і засобів по боротьбі з “чорними лісорубами”.

– Ми змушені були створити мобільні оперативні групи тому, що у самих лісників немає повноважень зупинити вантажівку з “краденим лісом”, а завдяки злагодженим діям наглядових органів лісового господарства і поліції із Закарпатського краю, нам вдасться навести лад у лісах.

Інспектори будуть мобільними, працюватимуть по декілька чоловік. Маршрути та тривалість рейдів будуть змінюватися в залежності від ситуації. Перевагою такої системи охорони є охоплення більшої території, ніж це зможе зробити лісівник, і можливість швидкого реагування в екстрених ситуаціях.

“Дуже важливо, щоб порушників вдалося затримати на місці злочину: на місці злочину були” речові докази” і вилучена заготовлена деревина, лісозаготівельна техніка і бензопили. Тоді будуть всі підстави, що кримінальну справу буде відкрито і буде доведено до суду і чорним лісорубам не вдасться піти від відповідальності, – каже Ігор Коцур – найближчим часом, сподіваємося, закінчиться процес “незаконної вирубки лісів”, оскільки вже з’явився штат, охорона, а значить, буде налагоджений повноцінний контроль за всією територією лісів Закарпаття, складовою 694 тис. гектарів. Зараз їx охорона ведеться багато в чому завдяки підтримці громадських природоохоронних організацій. Ми вдячні лісівникам, поліції, громадськості та місцевими жителями, яким небайдужа доля Карпатських лісів” – резюмував куратор опергрупи Ігор Коцур.

Закарпатське ОУЛМГ