Саакашвілі хоче зустрітися з Порошенком через проблемне призначення прокурора

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі хоче сьогодні, 3 квітня, зустрітися з президентом України Петром Порошенком і обговорити з ним низку питань, зокрема, ситуацію, що склалася в обласній прокуратурі.

“Завтра я буду в Києві, щоб зустрітися з президентом з питання прокуратури та інших наболілих тем, пов’язаних безпосередньо з Одеською областю. Якби не ця зустріч, яку не можна відкласти через одеські події, то я сам обов’язково прийшов би до Дюка і прокуратури разом з патріотами Одеси”, – написав Саакашвілі в своїй сторінці в Facebook в суботу ввечері.

“Наші противники, зробивши крок до призначення Стоянова, нині залягли на дно і вичікують, сподіваючись, що люди втомляться і махнуть рукою, і тоді вони зможуть остаточно закріпити свої позиції і здійснити свої дикі плани. Думаю, ми всі разом цього не допустимо”, – зазначив Саакашвілі.

Нагадаємо, 29 березня генпрокурор України Віктор Шокін звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе, який також був прокурором Одеської області. Того ж дня наказом Шокіна прокурором Одеської області знову був призначений Микола Стоянов, який обіймав цю посаду 2014 року.

В Одесі та області місцеві жителі вже кілька днів пікетують облпрокуратуру через призначення керівником відомства Стоянова. Крім того, члени “Правого сектору” перекрили автомагістраль Київ – Одеса.

7dniv.info