Заяви США про те, що Україна – “корумповане болото”, Порошенко вважає частиною гібридної війни

Міжнародні донори не можуть продовжувати “кидати гроші лопатою в корумповане болото”, а корупція в Україні не зникла, ідеться у редакційній статті New York Times.

У своїй промові в Одесі у вересні минулого року посол США Джеффрі Пайєтт наголосив, що корупція для України настільки ж небезпечна, як російська підтримка бойових дій на сході країни. У грудні минулого року віце-президент Джозеф Байден заявив, що корупція поїдає Україну, “як рак.” Серед прикладів Пайєетт навів арешт у Британії $23 млн. незаконних активів колишнього українського міністра екології Миколи Злочевського; при цьому в Генпрокуратурі України, яку очолював на той момент Віктор Шокін, заявили, що проти міністра не порушували жодних проваджень, і гроші були звільнені з-під арешту.

У статті називають Віктора Шокіна символом корупції, нагадують, як Шокін в останні години перебування на посаді звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе, і висловлюють думку, що президент Петро Порошенко повинен його поновити.

Сам Петро Порошенко прокоментував редакційну статтю New York Times під час прес-конференції у ході візиту до США. “Мені відома ця стаття. Хотів би чітко прокоментувати: на сьогоднішній день проти України проводиться гібридна війна, у тому числі – через механізми розповсюдження інформації, які дискредитують українську державу”, – сказав президент.

7dniv.info