Протягом дня на Закарпатті пожежники сухотрав’я гасили 10 разів

Із настанням теплої погоди на Закарпатті різко збільшилася кількість пожеж в екосистемах. Незважаючи на всі попередження, громадяни масово спалюють суху траву й сміття. За один тільки вихідний день, 3 квітня, в області зареєстровано 10 таких випадків.

Протягом неділі суха трава й чагарники горіли у шести районах Закарпаття. Найбільше пожеж трапилося в Ужгороді та прилеглому районі – 4 випадки. Два загорання зафіксували на Іршавщині та по одному – в Рахівському, Перечинському, Виноградівському й Мукачівському районах. Загалом унаслідок цих пожеж вогонь знищив понад11 гектарів рослинності.

Поки немає значної спеки, головним фактором виникнення пожеж в екосистемах стає людська недбалість. Закарпатці або спалюють суху траву на власних ділянках, або не дотримуються правил пожежної безпеки при відпочинку на природі, зокрема не загашують вогнище перед поверненням додому. Рятувальники в черговий раз наполегливо закликають громадян проявити свідомість і не завдавати шкоди довкіллю. Під час порання на городі не спалюйте сухостій – краще зберіть його у спеціальній ямі для компосту. Вибравшись на пікнік, розкладайте вогнище тільки у спеціально відведених місцях, не залишайте його без нагляду та залийте водою перед від’їздом. Ці рекомендації не потребують значних зусиль, але допоможуть уберегти природу від руйнівної дії вогню.

У ДСНС України у Закарпатській області