Закарпатські митники виявили у багажнику понад 420 прихованих пачок цигарок

Вкотре працівники Закарпатської митниці ДФС припиняють спробу переміщення тютюнових виробів, прихованих у транспортних засобах. Цього разу – у пункті пропуску «Ужгород».

Рухаючись у напрямку Чехії автомобілем «Volkswagen Sharan», українець обрав для митного контролю смугу руху «зелений коридор» та усно заявив про відсутність у нього товарів та предметів, прихованих від митного контролю, або таких, які заборонені до вивезення з України.

Однак, врахувавши всі можливі ризики, працівники пункту пропуску спрямували транспортний засіб в бокс поглибленого огляду, після якого в спеціально виготовлених сховищах: в конструктивних порожнинах багажного відсіку салону авто виявлено 421 пачку прихованих від митного контролю цигарок «Прилуки», з акцизними марками України.

Доступ до прихованих тютюнових виробів став можливий після демонтажу захисної металевої пластини по всьому периметру днища автомобіля.

Таким чином українець вчинив дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що ускладнюють виявлення таких товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України складено протокол, предмети правопорушення – тютюнові вироби, вартістю понад 3700 грн та транспортний засіб «Volkswagen Sharan», вартістю понад 121 тис. 400 грн, – вилучено.

ГУ ДФС у Закарпатській області