Аникорупційному бюро дозволили вести прослуховування

Національне антикорупційне бюро отримало можливість використовувати спеціальні засоби для негласного отримання інформації. Це випливає з постанови уряду №257, оприлюдненої на офіційному сайті Кабміну, пише “Українська правда”.

Згідно з документом, уряд включив НАБУ до переліку державних органів, яким надано право здійснювати розроблення, виготовлення, реалізації та придбання спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку, інших засобів негласного отримання інформації.

Зазначається, що постанова прийнята для забезпечення належного виконання завдань, покладених на НАБУ.

Як відомо, раніше глава НАБУ Артем Ситник заявив про початок співпраці з ФБР і про те, що є можливість знімати інформацію з месенджерів Viber і WhatsApp. Водночас засновник WhatsApp Ян Кум спростував заяву Ситника про можливість зчитування інформації з месенджерів.

Після цього Кум оголосив, що WhatsApp вводить наскрізне шифрування всіх видів повідомлень, включаючи групові бесіди. «Ідея проста: ви посилаєте повідомлення, і єдиний, хто може його прочитати — це людина, якій ви його направили. Ніхто не зможе дізнатися зміст повідомлення — ні кіберзлочинці, ні хакери, ні деспотичні режими, ні навіть наша компанія», — пояснює компанія. Ян Кум зазначив, що особисто зацікавлений в тому, щоб захистити приватне життя користувачів. «Я виріс в СРСР при комуністичному режимі, і відсутність свободи слова стало однією з причин для переїзду моїх батьків в США», — заявив він.

7dniv.info