Поліція розповіла про інновації у їхній роботі

Кожна група швидкого реагування буде обладнана планшетом, через який надходитимуть виклики по телефону 102. Це дасть можливість швидше розкривати злочини.

Поліція з кожним днем реформується, її робота стає оперативнішою й доступнішою для громадян. А головне в роботі правоохоронців – якомога швидше відреагувати на інформацію про скоєння правопорушення чи злочину, а ще краще – запобігти їм. Для цього, окрім слідчо-оперативних груп, на місцях діють ще й групи швидкого реагування поліції. ГШР максимально наближена до людей, особливо в гірських районах, де відстань від населеного пункту до райцентру може складати десятки кілометрів. Тому вона першою прибуває на виклик, – повідомляє відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області.

Уся інформація про події та скоєні правопорушення надходить на тел.102 поліції. В обласному управлінні створено спеціальний центр управління нарядами. Черговий працівник центру приймає одержану по тел.102 інформацію й передає безпосередньо в район, найближчій до місця події групі швидкого реагування. Виклик надходить на планшет в автомобіль ГШР, і група негайно виїжджає на виклик. А чергова частина райвідділу поліції лише контролює виконання цього виклику.

Ця новація дозволяє виграти час для реагування на виклик по 102. Що вкрай важливо для розкриття злочину, коли важлива кожна хвилина. Інша перевага – тепер неможливо буде приховати на місцях інформацію про подію чи злочин. Адже прийняття повідомлення по 102 і його реєстрація розділені між обласним центром управління нарядами та райвідділами.

Нині на тел.102 закарпатської поліції надходить щодоби близько 250 викликів. А буде ще більше. Якщо раніше згаданий центр управління нарядами охоплював лише міста Ужгород і Мукачево, то тепер і обидва райони, а також Перечинський, Великоберезнянський райони. А вже завтра новація запрацює на Свалявщині та Воловеччині. Жителі цих районів зможуть телефонувати на 102, й поліція оперативно реагуватиме.

Як розповів начальник управління інформаційного забезпечення ГУНП області полковник Михайло Свистак, цьгоріч планується охопити таким чином все Закарпаття. Кожна ГШР буде оснащена планшетом й оперативно отримуватиме інформацію, що надійшла на 102. Відповідно й реагуватиме. Це зробить роботу поліції, зокрема груп швидкого реагування на місцях, якомога мобільнішою.

pmg.ua