Москаль здійснить «детерешковізацію» Закарпаття

Сьогодні в населених пунктах Закарпаття є близько двадцяти вулиць, названих на честь першої жінки-космонавта Валентини Терешкової. Найближчим часом усі вони будуть перейменовані розпорядженням голови ОДА в рамках закону про декомунізацію.

– Совкова традиція увіковічнювати в топонімах нині живих людей суперечить християнській етиці, –  зазначає голова ОДА. – Однак головне не це, а той факт, що В.Терешкова, як діючий депутат Держдуми Росії від президентської партії «Єдина Росія» і член Вищої ради «Єдиної Росії», у березні 2014 року проголосувала за включення Криму до складу Росії та надання дозволу на введення в Україну російських військ, тобто підтримала анексію півострова.

Незадовго до голосування, в лютому 2014р. Терешкова в складі російської делегації особисто приїжджала в Крим для підготовки захоплення півострова Росією. Такі дії повністю нівелюють усі попередні заслуги цієї особи в очах українського народу. Ми підшукаємо достойних людей, котрі були патріотами України, Закарпаття й заслуговують на увіковічення. На їх честь будуть перейменовані теперішні вулиці Терешкової. Прізвищам осіб, що підтримали агресію Росії проти України, не місце на вказівниках наших топонімів.

carpathia.gov.ua