Референдум по Україні в Нідерландах: попередні результати

Стали відомі попередні результати голосування виборців на референдумі в Голландії.

Дані були оприлюднені в ефірі телеканалу NOS, передає “УП“.

Згідно з попередніми результатами підрахунку голосів референдуму в Нідерландах, 61,1% проголосував проти ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

За угоду проголосували 38,1% виборців.

Явка склала 32,2%. Як відомо, для того, щоб референдум був визнаний дійсним, явка повинна скласти 30%.

Остаточні підсумки референдуму будуть оголошені 12 квітня.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що влада цієї країни ретельно переглянуть Угоду про асоціацію з Україною, щоб задовольнити всі сторони.

Про це він заявив пізно ввечері 6 квітня, після завершення референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, передає “Радіо Свобода”.

“Ми не хочемо поспішати, щоб нас підганяли, закон про референдум дуже чіткий, і ми будемо дні, тижні, крок за кроком переглядати цю угоду з Україною, щоб задовольнити всі сторони – і на національному, і на європейському рівнях”, – сказав Рютте .

“Спочатку дочекаємося остаточних результатів, далі будемо обговорювати це в уряді, далі в парламенті, потім в ЄС. Хочу відразу попередити людей, щоб не було поспішних очікувань: ми не хочемо підводити тих, хто прийшов голосувати, і з повагою ставимося до їхнього вибору – за чи проти – ми приймемо дуже акуратне рішення “, – зазначив він.

lviv.vgorode.ua