Хотів допомогти товаришу, а тепер може сісти до в’язниці

Від 3 до 8 років позбавлення волі загрожує 42-річному жителю м.Хуст, який сів за кермо чужого «Мерседеса» й наїхав дорогою на жінку. У цій ДТП ледь не постраждали ще й двоє діток. Правду кажуть: ніхто не знає, що його чекає. От і 42-річний житель м.Хуст й подумати не міг, що з його вини ледь не загине молода жінка, а сам він опиниться на лаві підсудних. Цей чоловік – приватний підприємець, має вантажівку й займається автоперевезеннями. Того фатального дня 27 лютого хустянин повернувся з рейсу зі Львова. Поставив на стоянку в Хусті свою вантажівку й збирався додому. Аж раптом зустрів свого товариша.

Той сам родом із с.Крива, а в Хусті має бізнес – станцію техобслуговування автомобілів. Приятель був добряче «під газом», він саме «обмивав» якусь радісну подію в своєму житті. Побачивши, що п’яний сідає за кермо свого мікроавтобуса «Мерседес Віто», фігурант нашої розповіді запропонував відвезти товариша додому. Звісно, з найкращих міркувань – аби п’яний не наробив дорогою біди… Хустянин сів за кермо чужого «Мерседеса», п’яного товариша посадив у салон, і вони поїхали. Село Крива від Хуста – кілометрів за три. Та додому вони не доїхали. Не доїжджаючи до мосту через р.Тиса, «Мерседес» скоїв ДТП. Попереду помаленьку їхав моторолер, за кермом якого перебувала 34-річна жінка. Водій «Мерседеса» не помітив транспортний засіб попереду (мабуть, відволікся) й не встиг вчасно загальмувати. Сталося зіткнення мікроавтобуса з моторолером. Від удару машини жінка-водій вилетіла з-за керма. Сама потерпіла родом із Хуста. Того дня вона приїхала на моторолері в Криву провідати подругу. Остання йшла поруч, везучи візочок із дитиною. За візочок тримався, їдучи на роликах, маленький син потерпілої. І от у всю цю компанію ледь не в’їхав масивний «Віто»!

На щастя, жінка з діточками встигли відскочити. Постраждала лише водій моторолера. З важкими травмами (перелом черепа) потерпілу доставили до лікарні. Там її прооперували. На щастя, жінка вижила після важкої травми й вже здорова. Водій-винуватець біди з місця пригоди не втікав. Експертиза засвідчила, що він був тверезий. Чоловік визнав свою вину, щиро розкаювався, допоміг потерпілій матеріально, дав гроші на лікування. Тим не менше, за даним фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ст.286 ч.2 Кримінального кодексу України (Порушення правил дорожнього руху, що заподіяло тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Справу розслідувало слідче управління ГУНП області. Після завершення розслідування кримінальне провадження з обвинувальним актом уже направлено в Хустський суд. Він і вирішуватиме долю чоловіка, котрий вирішив допомогти другу й накоїв лиха…

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області